PORTRET OP DOEK

WAAROM EEN PORTRET OP DOEK?

Als je kiest voor een portret op doek, kies je voor een muur-vullend kunstwerk. Een werk dat niet alleen heel persoonlijk is, maar ook sfeer geeft aan een ruimte. Desgewenst kan daarom ook met de kleuren rekening worden gehouden, zodat het in harmonie is met de ruimte waarin het zal komen te hangen.

Qua opzet en stijl zal het doek niet veel afwijken van de aquarelwerken die ik maak.
Het zijn kleurrijke, vrolijke werken waarop heel veel te zien is en die mensen even uit de harde realiteit halen. In één oogopslag zie je het verhaal van het geportretteerde individu, gezin of groep. Wie zijn de personen die ik gestalte geef? Waar houden zij zich mee bezig? Wat zijn de eigenschappen, eigenaardigheden en onderlinge verhoudingen? Dit alles in een grote, vrolijke voorstelling die bij de eerste aanblik al een glimlach op ieders gezicht tovert.

Mijn portretten zijn een weergave van ieders persoonlijkheid en belevingswereld, en dat probeer ik op een innemende en liefdevolle manier te doen. Dit werkt zowel reflecterend als ontwapenend. Het zijn werken die groot en klein blijven aanspreken en een aanwinst zijn in ieder huis.

“Je blijft kijken en nieuwe dingen zien,” en “Ik zag meteen dat zij het was!”, zijn bijvoorbeeld veel gehoorde complimenten die ik over mijn werk mag krijgen. Mijn portretten zijn een feest om te mogen maken, en de overhandiging van een voltooid werk is zo mogelijk nog leuker.

Een geweldige manier om jezelf, kinderen, gezin of vrienden en collega’s te vereeuwigen en sfeer te geven aan een ruimte.

Voor enkele voorbeelden van deze portretten, kijk onder het kopje ‘VOORBEELDEN’.

PRACTISCH

Als je besluit een portret door mij te laten maken, geven we in een intake gesprek samen alvast vorm aan het schilderij. We bespreken uitvoerig alle betrokken personen en maken afspraken over formaat en kleurgebruik. Daarna ga ik aan de slag in mijn atelier en binnen enkele weken heeft u een echt, gepersonaliseerd kunstwerk aan de muur.

De portretten worden uitgevoerd in acrylverf op doek v.v. houten spielatten met een dikte van 40 mm. Door de extra dikke spielatten, ook wel 3D canvas, is het mogelijk om het schilderij zonder lijst aan de muur te hangen.

Bij een portret ontvang je altijd een Certificaat van Echtheid en een uitgebreide beschrijving van het werk. Voor meer informatie hierover, zie ‘CERTIFICAAT’.

De levertijd voor een werk is, afhankelijk van de drukte, 6 tot 8 weken.

Wil je meer informatie over de procedure en het aanvragen van een portret op doek, kijk dan bij ‘WERKWIJZE’.

Voor alle prijzen en mogelijkheden kijk je bij ‘TARIEVEN’.